Kimyasal Yıkama İşlemleri

Kimyasal Yıkama İşlemleri

Üstün Teknoloji

  • Yüksek ve Alçak Basınçlı Buhar Kazanlarının Temizlik İşlemi

Kimyasal Yıkama İşlemleri, yeni kurulan veya mevcut sistemlerin kireç, alkali yıkama pasivasyon ,nötralizasyon gibi yıkama işlemleri yapıyoruz

Kimyasal Yıkama İşlemleri

Yüksek ve Alçak Basınçlı Buhar Kazanlarının Temizlik İşlemi

Yeni kurulan veya mevcut sistemlerin kireç, alkali yıkama, pasivasyon ,nötralizasyon vb. tüm yıkama işlemleri uzman teknik personel ile yapılmaktadır. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için info@nurkimyaaritma.com veya 0 282 654 80 40 nolu telefondan bilgi alınız.

C.O-Generation Sistemleri Kimyasal Temizliği

Türbin kanatlarına ve gövde üzerine zarar vermeden uygun inhibitörlü kimyasallar ile temizlik işlemleri yapılmaktadır.

Soğutma Sistemleri Kireç ve Korozyon Temizliği

Açık veya yarı açık soğutma suyu devrelerinde sistem iyi şartlandırılmadığı veya takip edilmediğinden dolayı kireçlenme, bakteriyolojik kirlilik veya korozyon problemleri kaçınılmaz olmaktadır. Bu tip sistemlerde enerji sarfiyatları çok fazla olmakta ve buna bağlı olarak işletme maliyetleri yükselmektedir. Bu gibi sistemlerde temizlik işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır.

  • Kirliliğin sökülmesi
  • Nötralizasyon
  • Durulama
  • Bu işlemler sırasında yapılan analizlere göre sirkülasyon süreleri ve kullanılacak kimyasal miktarları değişebilir.

Chiller Sistemleri Temizliği

Chiller kapalı devre soğutma sistemlerinde en önemli problem kireç ve korozyondur. Bu tip problemler soğutma sürelerinde artışlara ve delinmelere sebep olabilir. Koruyucu kimyasallar kullanılarak bunların oluşması önlenebilir. Fakat tıkanmış olan sistemlerde temizlik işlemi sistem içerisindeki malzeme (bakır, paslanmaz, demir) özelliğine göre inhibitörlü kimyasallar ile farklı sürelerde yapılır.

Kapalı Devre Sistem Temizliği

Kapalı devre ısıtma soğutma sistemlerinde kireç ve korozyon kaynaklı birçok problemler olmaktadır. Enerji tasarrufu sağlamak ve sistemlerin kullanım ömrünü uzatmak için temizlik işlemleri yapılmalı veya şartlandırılmış su ile sistem beslenmelidir.

Reçine (Su Yumuşatma Sistemleri) Temizliği

Su yumuşatma sistemlerinde kullanılmakta olan katyonik reçine ham sudan gelen mil, çamur, bakteriyolojik kirlilikten dolayı kirlenmektedir. Bunun sonucunda reçine verimleri düşmekte ve tuz sarfiyatları artmaktadır. Bu sebeple reçineler çeşitli kimyasallar ile yıkanmakta ve verimleri arttırılmaktadır. Reçine yıkanmasında kullanılan kimyasallar ve miktarı kirliliğin miktarı ve çeşidine göre belirlenmelidir.

Reverse Osmos Membran Temizliği

Reverse osmos sistemlerinde kullanılan membranlar sistem iyi işletilmediğinde tıkanmalar olmakta ve ürün suyu miktarları azalmaktadır. Membranların yıkama periyotları aylık bakımlarda takip edilen basınç ve debi değerlerine göre belirlenir. Membran tıkanmalarına sebep olan birçok etmen vardır bunlardan bazıları : Sertlik, demir, silis, mil, kum, bakteri.

Ultrafiltrasyon Membran Temizliği

Ultrafiltrasyon membranları aynı reverse osmos membranları gibi sistem iyi işletilmediğinden veya belirli bir süreden sonra yıkama ihtiyacı duyar bundaki amaç ürün debilerin arttırılmasıdır. Temizlik işlemlerinde tıkanmanın sebepleri belirlenip ona uygun kimyasal seçilmeli ve temizlik yapılmalıdır.

Boiler Tankı Kireç ve Korozyon Temizliği

Boiler tanklarında genelde kireç tabakası oluşumu gözlenmektedir. Bunun nedeni sert (kireçli) su kullanımıdır. (< 1 fr sertlikte su kullanıldığında kireç oluşumunun %95 önüne geçilebilir.)

Ham Su Deposu Dezenfeksiyonu

Siteler, hastaneler, oteller, cezaevleri, belediyelerin ham su depoları, sudan kaynaklanan bakteriyolojik kirlilik, tortu, mil’den dolayı belirli periyotlarla dezenfekte edilmeleri gerekmektedir. Özel onaylı dezenfektanlar ile depo yüzeyleri dezenfekte edilmektedir.

181
Hemen Ara
Navigasyon